search
YHDET VIELÄ
2020

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva, tuore OSCAR-voittaja (Paras vieraskielinen elokuva) YHDET VIELÄ on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä ja heillä on teoria kuinka se tehdään!

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusille urille, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa. Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen.

YHDET VIELÄ on kahden OSCARIN ja yhden GOLDEN GLOBEN ehdokas. Elokuva tyhjensi myös jo joulukuussa 2020 EUROPEAN FILM AWARDS -gaalan palkintopöydän voittamalla kaikkineen neljä palkintoa (Paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitu, paras miespääosa).

 

Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea.

★★★★★ Karjalainen (JV)
"Turhanpäiväisesti ei Yhdet vielä Oscariaan saanut."

★★★★★ Keskipohjanmaa (HB)
"Aina vakuuttavan Mads Mikkelsenin pääosa on tyypillisen vahva, mutta nyt erityisen rikaspiirteinen rooli tanskalaistähdeltä."

★★★★★ Hämeen Sanomat (TT)
"Tanskalaisohjaajan kiitelty uutuuselokuva häilyy komedian ja tragedian rajalla – Pääosassa loistaa vakuuttava Mads Mikkelsen"

★★★★★ Keskisuomalainen (JV)
"Tarina on komea ja Thomas Vinterberg luo jokaiselle miehelle omanlaisensa draaman kaaren. Ja millaisia näyttelijäsuorituksia on tarjolla!"

★★★★★ Toisto (JP)
"Melancholy and brilliant. One of the best films of the year."

★★★★ Suomen Kuvalehti (KK)
"Thomas Vinterberg ohjasi parhaan elokuvansa"

★★★★ Kaleva (JN)
"Huikean kansainvälisen uran luonut tanskalaisnäyttelijä Mads Mikkelsen ja Vinterberg näyttävät ymmärtävän toisiaan. Yhdessä he saavat aikaan taianomaista, suorastaan ikimuistoista jälkeä."

★★★★ Savon Sanomat (O-MO)
"Yksi vuoden parhaista leffoista. Ehdottomasti katsomisen arvoinen."

★★★★ Episodi (MB)
"Thomas Vinterberg tarjoilee täydellisen pandemialeffan."

★★★★ Film-O-Holic (JK)
"Vastustamattoman hyvä"

★★★★ Filmikela (IM)
"Loistava taidonnäyte tanskalaiselta ohjaajalta Thomas Vinterbergiltä"

Demokraatti (RB)
"Yhdet vielä  on näet elämänuskoa palauttava elokuva, vaikka synkissä vesissä välillä piipahtaakin."

Kulttuuritoimitus (AS)
”Yhdet vielä yhdistelee osaavasti komediaa vakavampaan draamaan. Se osaa nauraa kännitoilailujen pöhköydelle, mutta muistaa myös heräämisen kurjuuden.”