search
VAKAVA LEIKKI
Draama | 2016

Intohimoinen ja kiivas rakkaustarina vaihtoehdoista, valinnoista ja päätösten seurauksista.

Tukholma 1900-luvun alussa. Arvid ja Lydia rakastuvat toisiinsa tulisesti. Heitä yhdistää unelma puhtaasta ja kesyttömästä rakkaudesta. Suuri rakkaus kuitenkin haihtuu, kun yhteiskunnan säännöt estävät paria solmimasta avioliittoa. Kymmenen vuotta myöhemmin Arvid ja Lydia ovat molemmat perheellisiä ja tahoillaan naimisissa. Parin kohdatessa uudelleen intohimo osoittautuu velvollisuuksia voimakkaammaksi ja Arvid ja Lydia aloittavat suhteen. Tällä vakavalla leikillä on arvaamattomia seurauksia kaikille osallisille.

Hjalmar Söderbergin klassikkoromaaniin perustuva katkeransuloinen rakkaustarina on koskettanut lukijoita jo yli vuosisadan ajan. Elokuvan on ohjannut näyttelijänäkin tunnettu Pernilla August (Sovinto, tv-sarja Perilliset) ja sen rooleissa nähdään Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof sekä Michael Nyqvist.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2016.

★★★★ Voima
Elokuva välittää koskettavasti, miten vaikeaa onnen saavuttaminen on missään ajassa ja paikassa.

★★★★ Ilta-Sanomat
Vakava leikki edustaa pohjoismaista laatudraamaa puhtaimmillaan.

★★★★ Ilta-Sanomat
Ruotsin eturivin näyttelijöihin jo pitkään lukeutunut Pernilla August on nousemassa myös maansa kärkiohjaajien joukkoon.

★★★ Helsingin Sanomat
Augustin elokuva on ladattu täyteen tunteita ja intohimoja, ja nuoret päänäyttelijät Sverrir Gudnason ja karin Franz Förlof tulkisevat niitä herkästi.

★★★★ Savon Sanomat
Vakava leikki on tyylikkäästi tehty draama rakkaudesta, mustasukkaisuudesta, kuolemasta ja erosta.

★★★★ Filmoholic
Laatudraaman ystävien ei pitäisi pettyä.

★★★1/2 Anna
Kellon tikityksestä, kiihtyneestä hengityksestä ja leningin nappien avaamisesta syntyy hienovarainen sinfonia, joka kertoo leppymättömästä lemmestä.

★★★★ HBL
Filmen är vacker i klassisk svensk filmtradition, långsam, med fallande löv och tydliga bugningar mot till exempel Bergman.

★★★★ Vasabladet
Utan tvivel Pernilla Augusts bästa film hittills. En stark upplevelse.