search
THE WHISTLERS
2019

 

Cannesin kilpasarjassa maailman ensi-iltansa saaneessa Corneliu Porumboiun toimintadraamassa THE WHISTLERS viheltämisen taidossa on kyse elämästä ja kuolemasta.

Cannesin kilpasarjassa maailman ensi-iltansa saaneessa Corneliu Porumboiun toimintakomediassa THE WHISTLERS viheltämisen taidossa on kyse elämästä ja kuolemasta. Uuden romanialaiselokuvan palkitun taiturin Corneliu Porumboiun (mm. 12:08 East of Bucharest ja Police, Adjective) uutuuselokuva THE WHISTLERS (La Gomera) on visuaalisesti tyylitelty ja taidokkaasti kynäilty rikosten ja juonien kudelma. Bukarestilaispoliisi Cristi pelaa lain molemmilla puolilla. Tehtävä vie hänet yhdessä kauniin ja kohtalokkaan Gildan kanssa Kanarian saariin kuuluvan La Gomeran saarelle oppimaan paikallista vihellyskieltä, sillä vihellyskieli on mitä mainioin kommunikoinnin keino niissä hämärähommissa, joista ei tunnetummilla kielillä pysty kertomaan. Mustalla huumorilla maustettu korruption ja petosten täyteinen rikostarina sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa toukokuussa 2019. Elokuvan pääosan Cristinä nähdään The New York Timesin ”Balkanin J.K. Simmonsiksi” ristimä Vlad Ivanov (Toni Erdmann, Budapestin auringonlasku, Snowpiercer) ja petoksia tahdittaa herkullinen musiikkikattaus Carl Orffista Iggy Popiin.

Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea 2020.

★★★★ Turun Sanomat (HWR)
"Vuoden kiehtovin rikoselokuva"

★★★★ Helsingin Sanomat (PT)
"Ihastuttavan itsetietoinen film noir"

★★★★ Hämeen Sanomat (HI)
"Yhteiskunnallisesti moniongelmaisesta Romaniasta tulee laadukkaita taide-elokuvia, joihin lukeutuu myös Corneliu Porumboiun The Whistlers. --Romanialaisen ohjaajan kerronta juontaa juurensa film noirin klassikoihin."

★★★★ Aamulehti (PT)
"Erittäin toimiva rikoselokuva"

Savon Sanomat (O-MO)
"Tekee kunniaa menneiden aikojen rikosleffoille"

Episodi (MB)
"Corneliu Porumboiu aloittaa Iggy Popin The Passengerilla ja sitten hän todellakin matkustaa ja matkustaa – aina Kanarian saarille asti. Jälleen kerran hän todistaa olevansa Romanian uuden aallon hauskemman pään ylläpitäjä."

★★★★ The Guardian
“Exciting, elegant and stylishly crafted.”

★★★★ The Washington post
“The Whistlers is a great action thriller (but also rich with deeper meaning)”

★★★★ The Rolling Stone
“When Pulp Fiction met Romanian new wave perfection”

The Hollywood Reporter
“Highly entertaining.”

The New Yorker
"A sly and intricate crime drama."

The New York Times
“An ingeniously structured, engaging and witty display of filmmaking skill. It is Porumboiu’s most elaborate feature.”

Indiewire
"The Whistlers is a polished mashup of genre motifs that suggests what might happen if the Ocean’s 11 gang assembled on the Canary Islands."

Cinema Scope
“A rollicking film.”