search
THE QUAKE
Toiminta | Draama |

Vuonna 1904 Osloa ravisteli maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 5.4 magnitudia Richterin asteikolla. Maanjäristyksen keskus oli Oslon kohdalla ja alueella havaitaan pienempiä maanjäristyksiä edelleen tänä päivänä.

Geologit eivät ole asiasta yksimielisiä, mutta monet tutkimukset osoittavat, että Oslon alueella on odotettavasti uusi merkittävä maanjäristys. Kukaan ei osaa sanoa tarkasti milloin. Kenties sadan vuoden päästä, ehkä kymmenen vuoden kuluttua…. Tai ehkä jo huomenna.

Näyttävä katastrofielokuva on jatkoa vuonna 2016 ensi-iltansa saaneelle elokuvalle THE WAVE.

★★★★ Episodi (ML)
"Erittäin hyvä jatko-osa mutta myös erinomainen katastrofielokuva, joka tarjoaa koko rahan edestä juuri sitä mitä odottaakin." "The Quake on vuoden 2018 parasta popcornviihdettä. Se on oikea elokuva kaikille niille katsojille, jotka rakastavat toimintaa ja katastrofielokuvia mutta ovat väsyneitä Hollywoodin liukuhihnalla tuotettuihin tekeleisiin."

★★★★ Seiska (KLM)
"Vaikka ohjaaja on ilmoittanut rakastavansa amerikkalaisia katastrofipätkiä, hän itse panee esikuviaan enemmän painoa hitaasti kasvavalle jännitykselle"

★★★★ Etelä-Saimaa (TA)
"The Quakesta tekee mielenkiintoisen sen päähahmo Kristian Eikjord (Kristoffer Joner). Kyseessä on perheongelmien kanssa painiva geologi, joka on usein napit vastakkain auktoriteettien kanssa. Jonerin hillitty ja epätoivoinen roolisuoritus myy sankarin todellisena ihmisenä, joka on joutunut erikoislaatuiseen tilanteeseen.""Elokuvan kauhukuvat kumpuavat todellisista peloista. Pohjoismaiden ja pohjois-Venäjän alla kulkevassa kallioperässä, eli Fennoskandian kilvessä on syviä arpia. Pahimmat niitä kulkevat Norjan vuoristossa."

Helsingin Sanomat (PA)
"Katastrofi on toteutettu komeasti ja loppupuolellaan, eloonjäämistaistelun tuoksinassa, The Quake on aidosti jännittävä elokuva."