search
RETURN TO MONTAUK
Draama | Romantiikka | 2017

On vain kaksi asiaa, joilla on merkitystä:

-Se teko, jota kadut ja jota ei saa tekemättömäksi.

-Ja sitten on se asia, jonka jätit tekemättä ja jota kadut myös.

Kirjailija Max Zorn (Stellan Skarsgård) saapuu New Yorkiin markkinoimaan vasta julkaistua kirjaansa. Hänen nuori Clara-vaimonsa (Susanne Wolff) on mukana kiertueella. Uutukaisessa romaanissaan Max käsittelee intohimoista rakkaussuhdettaan samassa kaupungissa 17 vuotta sitten. Kun Max lopulta törmää Rebeccaan (Nina Hoss), suhteen toiseen osapuoleen, päättävät vanhat ystävykset viettää vielä yhden viikonlopun yhdessä; sen viimeisen. He palaavat Long Islandin kärjessä sijaitsevaan kalastajakylään Montaukiin, josta tulee niin toiveiden kuin katumuksenkin näyttämö.

Lämminhenkinen, haikeansuloinen ja kaunis RETURN TO MONTAUK sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa helmikuussa 2017. Elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Volker Schlöndorff (Peltirumpu, Diplomatia).

★★★★ Turun Sanomat (PV)
“…myös sivuosissa olevat naiset saavat tilaa kasvaa kiinnostaviksi ja monitahoisiksi hahmoiksi. He eivät jää pelkästään päähenkilön intohimon tai kaltoinkohtelun kohteiksi, mikä tekee elokuvasta erinomaisen onnistuneen, haikean ja realistisen kolmiodraaman.”

★★★★ Film-O-Holic (JR)
“Return to Montauk on tasapainoinen draama, joka tarinan ja hahmojensa kautta ohjaa puntaroimaan elämässä tehtyjä valintoja ja niiden merkitystä unelmien ja todellisuuden kannalta.”

★★★★ Eeva (KH)
“Return to Montauk kuvaa ihmisen haavoittuvuutta rakkaussuhteen pettymyksissä”

Ilta-Sanomat (TP)
“Return to Montauk – yksi aikamme hienoimmista elokuvanäyttelijöistä vakuuttaa jälleen”

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat (JS)
Return to Montauk naulitsee katsojan penkkiin alusta lähtien.

★★★★ Aftonbladet
"Skarsgård loistaa koskettavassa draamassa"

★★★★ Svenska Dagbladet

Blickpunkt Film
"Mestarillinen!"

Studio Ciné Live
"Nina Hoss, ylivertainen ja tyrmäävä!"

Sydsvenskan
"Kaunis ja koskettava"