search
REALITY
2023

Kun Yhdysvaltain Georgiassa asuva Reality Winner (Sydney Sweeney) palaa kesäkuisena lauantai-iltapäivänä vuonna 2017 ruokaostoksilta kotiinsa, FBI on häntä vastassa. Miksi ihmeessä FBI on kiinnostunut 25-vuotiaasta nuoresta naisesta? FBI:n tutkijat aloittavat heti paikalla intensiivisen kuulustelun, jonka myötä Realityn tarina alkaa pala palalta hahmottua. Hän on millenniaali, joogaohjaaja, tulkki – ja myös veteraani, jonka FBI aikoo nyt pidättää. Intensiivinen jännitysnäytelmä nuoren naisen pakahduttavan jännittävästä ja paikoin absurdin humoristisiakin piirteitä saavasta pidätyksestä perustuu kappaleeseen Yhdysvaltain tosielämän lähihistoriaa ja elokuvan dialogi noudattelee sanasta sanaan FBI:n toteuttaman kuulustelun pöytäkirjaa. Elokuva luo tiukan silmäyksen Yhdysvaltain oikeusjärjestelmään, joka syytti tiedusteluasiantuntija Reality Winneriä hallituksen tietojen vuotamisesta medialle tapauksessa, joka koski Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Kiehtovan ja tiivistunnelmaisen draaman pääosassa vaikuttavan roolin tekee Sidney Sweeney (Euphoria, The White Lotus, Handmaid’s Tale).

★★★★ Turun Sanomat (KS)
"Reality on häikäisevän laadukasta indie-realismia"

★★★★ Film-o-Holic.com (JK)
"Tiivistunnelmainen" -- "Tapahtumien edetessä ahdistus ja intensiteetti kasvavat minuutti minuutilta, huoneen tunkkaisuuden ja tuskanhien voi miltei haistaa."

Helsingin Sanomat (AV-M)
"Euphoria-tähti loistaa tieto­vuotajasta kertovassa elokuvassa, jonka dialogi perustuu täysin aitoon kuulustelu­nauhaan"


  • infoInfo
    Ensi-ilta:27.10.2023
    Elokuvan nimi:Reality
    Ikäraja:7
  • perm_mediaMateriaali