search
RAKKAUTTA VAILLA
Draama | 2017

Venäläisen nykyelokuvan nimekkään taiturin Andrei Zvjagintsevin (Leviathan, Isän paluu) uutuuselokuva RAKKAUTTA VAILLA kilpailee parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarista. Teatteriensi-ilta Suomessa 16. maaliskuuta.

Andrei Zvjagintsevin (Leviathan, Isän paluu) uutuuselokuvassa RAKKAUTTA VAILLA Ksenia ja Boris käyvät läpi repivää avioeroa. Mielipaha ja turhautuminen johtavat syyttelyyn ja jatkuvaan tappeluun. Kumpainenkin osapuoli on jo tahollaan aloittelemassa uutta suhdetta ja kiihkeän janoinen kääntämään elämässään kokonaan uuden lehden. Loistavaan tulevaisuuteen kiirehtivien vanhempien myrskyisän erokriisin keskellä heidän 12-vuotias poikansa Aljoša uhkaa painua unohduksiin. Todistettuaan taas kerran yhtä vanhempiensa tappeluista, poika katoaa… Kadonneen lapsensa etsinnöissä vanhemmat vasta kohtaavat kriiseistään kaikkein kovimman. RAKKAUTTA VAILLA on vangitseva ja monitasoinen tarina paitsi yhdestä repeilevästä avioliitosta ja yhden perheen tragediasta, myös kuva nyky-Venäjästä.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se voitti arvostetun Juryn palkinnon. Sittemmin elokuva on palkittu lukuisilla festivaaleilla, muun muassa Lontoon elokuvajuhlien parhaana elokuvana.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2017.

★★★★★ Aamulehti (AL)
"Zvjagintsev ei osoittele tai moralisoi. Hän vain näyttää meille ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneempia itsestään ja Instagram-tilistään kuin läheisistääni osoittele tai moralisoi. Hän vain näyttää meille ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneempia itsestään ja Instagram-tilistään kuin läheisistään – tavallisia ihmisiä siis."

★★★★★ Etelä-Suomen Sanomat (JL)
"Venäjän tärkeimmän nykyohjaajan mestariteoksessa kaivaudutaan perimmäisten kysymysten äärelle"

★★★★★ Savon Sanomat

★★★★★ Kansan Uutiset (H-IM)
"Andrei Zvjagintsev on sanan vaativassa mielessä tekijä, auteur. Ohjaajan käsiala on eleetön, hillityllä tavalla voimakas. Piirre täsmentyy entisestään hänen mestarillisessa uutuudessaan."

★★★★★ Voima (TR)

★★★★ Helsingin Sanomat (MR)
"Rakkautta vailla ui syvissä vesissä. Kuten edellisessä elo­kuvassaan Leviathan Zvjagintsev ei päästä katsojaa helpolla, mutta ohjaajan armottomuus ei tarkoita julmuutta. Intensiteetti pitää otteessaan alusta saakka."

★★★★ Seiska (ND)
"Zvjagintsevin ilmaisu on tarkkaa ja kiireetöntä"

★★★★ Metro (TT)
"Venäläisen nykyelokuvan palkittu mestari Andrei Zvjagintsev kuvaa nyt veitsenterävästi lähiöelämää, jossa ydinperhe on revitty riekaleiksi eikä kuuluisasta slaavilaisesta yhteenkuuluvuudesta ole jäljellä kuin muistot."

★★★★ Turun Sanomat (KS)
"Andrei Zvjagintsev on venäläisen elokuvan uuden polven taiteilija. Häntä seurataan. Leviathan, Isän paluu, Elena ja nyt Rakkautta vailla ovat elokuvia, joissa Venäjä esittää itselleen ja maailmalle vallan muut kuin ne viralliset kasvot."

★★★★ Hufvudstadsbladet (KU)
"Slutresultatet är stort i det lilla formatet, en film som minsann gör skäl för sin Oscarnominering."

★★★★ Episodi (SK)
"Syvällisyydessään ja monitahoisuudessaan omaa luokkaansa"

★★★★★ The Guardian
"ANDREI ZVJAGINTSEV ON TEHNYT UUDEN MESTARITEOKSEN"

★★★★★ The Telegraph
”NAULITSEVA”

★★★★★ The Irish Times

★★★★★ Cinevue

★★★★★ The Upcoming

The Indiewire
”SHOKEERAAVA… VOIMALLINEN… MESTARILLINEN”