search
LA BELLE ÉPOQUE - ELÄMÄMME KAUNEIN AIKA
Draama | 2019

Upeiden ranskalaistaitureiden tähdittämä nostalginen matka elämän tärkeimmän ihmissuhteen alkujuurille muistuttaa meitä siitä, kuinka ja miksi rakastumme.

Kuusikymppinen Victor (Daniel Auteuil) elää väljähtyneessä avioliitossa Marianne-vaimonsa (Fanny Ardant) kanssa. Pariskunnalla on yltäkylläisessä elämässään puitteet kohdillaan, mutta välinpitämättömyys kaivertaa kumpaistakin sisältä. Victorin elämä kääntyy ylösalaisin päivänä, jona hän saa mahdollisuuden mahdottomaan: palata menneisyyteen neljän vuosikymmenen taakse ja päivään, jolloin hän tapasi elämänsä rakkauden ensimmäisen kerran. Perhepiiriin kuuluu nimittäin Antoine (Guillaume Canet), joka nikkaroi rahakkaille asiakkailleen korkeatasoisia räätälöityjä kokemusmatkoja. Victorille paluu elämänkokoisen rakkauden alkujuurille on riittävä mullistamaan ainakin yhden elämän, jollei sitten kahta…

★★★★★ Eeva (HL)
"Tunteet, taru ja todellisuus kietoutuvat vangitsevaksi kokonaisuudeksi."

★★★★ Episodi (NI)
"Nicolas Besoin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on kekseliäs ja hauska mutta samalla myös koskettava tarina ensirakkaudesta, rakkauden hiipumisesta ja sen kaipuusta sekä ihmissuhteiden kimuranteista kiemuroista." -- "La Belle Époquesta sattaa jopa kehittyä vuosien varrella jonkinlainen moderni klassikko, sen verran mukaansatempaavasta elokuvasta on kyse."

Helsingin Sanomat
”Ranskalaisen elokuvan kiintotähdet loistavat elokuvassa, jossa nykyaikaa inhoava pilapiirtäjä palaa nuoruuteensa.” -- "Nykyisyys ja menneisyys, todellisuus ja fantasia limittyvät Nicolas Bedosin uutuuselokuvassa."


"Muistuttaa meitä siitä, miksi ja kuinka rakastumme" - Variety


"Terävä, seksikäs ja omaperäinen" - Hollywood Reporter


"Everything clicks here, all the time" - The Hollywood Reporter


"Balances hearty laughs and heartwarming emotion" - Screen Daily


"Fanny Ardant ja Daniel Auteuil ovat vastustamattoman hyviä" - Vanity Fair