search
KOMMUUNI
Draama | Komedia | 2016

Jahti-elokuvan ohjaaja Thomas Vinterbergin uusin draama tarjoaa 1970-luvun nostalgiaa, idealismia ja ihmissuhdekiemuroita taatulla skandityylillä.

Erikillä (Ulrich Thomsen) ja Annalla (Trine Dyrholm) on unelma. Keski-ikäistymistä ja -luokkaistumista välttääkseen pari päättää pistää pystyyn kommuunin. Yhdessä tyttärensä Frejan kanssa he muuttavat Erikin perimään hulppeaan huvilaan Kööpenhaminan hienostoalueelle ja kutsuvat mukaan joukon ystäviä. Talo on pian täynnä iloa ja elämää, asukaskokouksia, pitkiä illallisia ja yöttömiä öitä. Ystävyys, rakkaus ja yhdessäolo kukoistavat, kunnes syrjähypystä alkanut suhde rikkoo yhteisön tasapainon.

Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa maailmanensi-iltansa saanut KOMMUUNI on Thomas Vinterbergin (Jahti, Submarino, Juhlat) elokuvista henkilökohtaisin ja saanut innoituksensa ohjaajan omista lapsuudenkokemuksista.

Komediaa tulvivan tyylikkään draaman naispääosassa nähdään karismaattinen Trine Dyrholm (Love is All You Need, Perilliset), joka oikeutetusti palkittiin Annan roolistaan Berliinissä parhaan naispääosan palkinnolla. Erikin roolissa vakuuttaa niin ikään kansainvälisesti ansioitunut Ulrich Thomsen (Banshee, Toinen mahdollisuus).

Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea 2016.

 

★★★★★ Me Naiset
Kesän koskettavin leffa… Inhimillinen ja täynnä elämää.

★★★★ Suomen Kuvalehti
Kauttaaltaan erinomaisesti näytelty elokuva.

★★★★ Episodi
Kommuuni ei ole synkkä… se pysyy keveänä silloinkin, kun on selvää, ettei kunnianhimoinen kokeilu voi mitenkään onnistua.

★★★★ Helsingin Sanomat
Erinomainen tanskalaiselokuva

★★★★ Vasabladet
Kollektivet har alla förutsättningar att bli Danmarks Oscarsbidrag. Filmen är elegant och välgjord.

★★★ Hufvudstadsbladet
Fantastisk sådespelare

Image
Kommuuni on Thomas Vinterbergin parhaita elokuvia.