search
HAPPY ENDING
2018

Romanttinen komedia ikääntymisen tavattomasta kauneudesta

Helle on odottanut vuositolkulla, että hänen työnarkomaani puolisonsa Peter jäisi vihdoin eläkkeelle ja pariskunta voisi aloittaa leppoisat eläkepäivät ilman arjen kiireitä. Helle haaveilee heidän matkustavan maailman ympäri, mutta Peterillä on kokonaan toiset suunnitelmat. Kun Peter tulee viimeisen työpäivänsä päätteeksi kotiinsa, on hänellä varsin yllättäviä uutisia. Mies on ostanut osuuden viinitilasta ja pistänyt hankkeeseen likoon pariskunnan kaikki säästöt. Peterillä ei liioin ole kummoisia odotuksia vuosikymmeniä kestäneeltä avioliitolta, vaan ikämies vilkuilee innolla uusiin suuntiin myös parisuhderintamalla. Onnelliset eläkepäivät alkavat täysin eri merkeissä, kuin Helle koskaan kuvitteli, mutta yhtä kaikki, elämä on edelleen täynnä mahdollisuuksia ja suuria unelmia. Hersyvää tanskalaiskomediaa tähdittävät Birthe Neumann ja Kurt Ravn. Elokuvan on ohjannut Hella Joof.

★★★★★ Savon Sanomat / Etelä-Suomen Sanomat (JV)
"Kuluneella vuosikymmenellä on tehty vain muutama näkemisen ja kokemisen arvoinen rakkauselokuva." "Happy Ending on draamana yllättävä ja oivaltava. Aviokriisiä lähestytään monin tulkinnoin, jotka kaikki ovat yhtä oikeita tahi vääriä. Tapa, jolla lopulliseen ratkaisuun päästään, on elokuvakerrontaa parhaimmillaan. Rakkaus ja rohkeus löytävät toisensa oivaltavasti."

★★★★ Episodi (NI)
Tanskalaiset tekevät mitä tanskalaiset tekevät parhaiten: tabuja kaihtamattoman komedian elämän ehtoopuolelta. -- Hella Joofin ohjaama ja Mette Heenon käsikirjoittama Happy Ending on aikuisen naisen voimaannuttamiselokuva (kuinka vihaankaan voimaannuttaminen-sanaa!) parhaimmillaan. Se opettaa, ettei seinäruusuksi parane jäädä, vaan elämä jatkuu aina. Eikä leffa ole pelkästään naisille suunnattu, vaan tällainen keski-ikäinen miehenplanttukin nautti siitä täysin siemauksin. Elokuva on virkistävä, raikas ja roisi kuvaus elämänilosta ja itsensä löytämisestä.