search
GOD'S OWN COUNTRY
2017

Vangitseva ja lumoavan kaunis GOD’S OWN COUNTRY on ohjaaja-käsikirjoittaja Francis Leen palkintoja kahminut debyyttielokuva.

Englannin Yorkshiressä on kevät. John (Josh O’Connor) työskentelee pitkää päivää perheensä maatilalla Pohjois-Englannissa. Jokapäiväisen raskaan työn rippeet tulee huuhdeltua alas paikallispubissa ja tavaton yksinäisyys laastaroitua irtosuhtein. Kun romanialainen työntekijä Gheorghe (Alec Secareanu) tulee tilalle apumieheksi, joutuu John kohtaamaan kokonaan uusia tunteita. Johnin ja Gheorghen välille muotoutuu suhde, joka saattaa muuttaa Johnin koko elämän. Mielessä myllertävät tunteet ja tulevaisuuden pelot on kuitenkin paljon helpompi kanavoida raskaaseen fyysiseen työhön kuin sanoa koskaan ääneen.

Elokuva palkittiin maailmanensi-illassaan Sundancessa ohjauksesta, Edinburghin elokuvajuhlilla parhaana brittielokuvana, Galwayssa parhaana esikoiselokuvana ja Berliinin elokuvajuhlilla HARVEY-palkinnolla. Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea 2017.

★★★★★ Metro (TT)
“Vuoden elokuvayllätys on tässä. Jos onnistuu nostamaan rakkaustarinan syrjäseudulta universaaliksi näin vastustamattomalla tavalla, ansaitsee uroteostaan kuusi tähteä.” -- “Vuoden hienoin rakkaustarina on riisuttu kaikista kliseistä”

★★★★ Helsingin Sanomat (PA)
“God’s Own Countrysta muodostuu kaunis puheenvuoro yhteistyön, kommunikoinnin ja rakkauden puolesta ilman että siinä olisi mitään pakotettua tai sentimentaalista.”

★★★★ Turun Sanomat (PV)
“Hämmentävän koskettava elokuva” -- “Komeasti kuvattu God’s Own Country on kunnianosoitus monenlaisissa marginaaleissa eläville ihmisille” -- “Lahjakas Lee on osannut yhdistää eri teemansa sujuvaksi ja sydämeenkäyväksi kokonaisuudeksi”

★★★★ Etelä-Suomen Sanomat (O-MO)
“Kypsä ja vähäeleisen tyylikkäästi tehty”

★★★★ MeNaiset (MK)
“Taidokkaasti kerrottu draama ennakkoluulot ylittävästä rakkaudesta”

★★★★ 1/2 Forssan lehti (JP)
"Yhtä aikaa karu ja julma, mutta silti myös niin lämmin kertomus rohkeudesta kohdata toinen ihminen ilman maskeja."

★★★★ Aamulehti (JK)
“Palkittu rakkaustarina on kaunis ja tyylikkään hillitty”

★★★★ Demokraatti (RB)
“Aistillisen kaunista”

★★★★ Episodi (JV)
“Kaunis ja lämmin ihmissuhde-elokuva”

★★★★ Seiska (TP)
“Tunnelma vangitsee”

★★★★ HBL (KU)
“Det som man främst tar med sig är den oborstade och genuina vardagsskildringen, leverad till synes helt utan känslopjunk. Gott och fina rollarbeten finns här också.”

★★★★ Savon Sanomat

★★★★ Film-O-Holic (EK)
“God's Own Country on taiteella ja tunteella tehty elokuva. Romanssi sävyttää kauniisti kokonaisuutta, mutta ei toimi ainoana tarinaa eteenpäin ajavana teemana. Pienten eleiden mahti korostuu hiljaisessa elokuvassa, jossa viileän pinnan alla myllertävät suuret tunteet.”

Sight & Sound
"Yksi viime vuosien vakuuttavimmista brittidebyyteistä."

★★★★ BBC.com
"Vangitseva"

★★★★ Heuyguys
"Kaunis"

★★★★★ Attitude
"Lumoava"

★★★★ Metro (UK)
"Ohittamaton"