search
FRANCES HA
Draama | 2013

The Squid and the Whale -komediastaan tunnetun Noah Baumbachin uusin elokuva Frances Ha vie suoraan Girls-sarjan ja Woody Allenin tuntemaan hurmaavan hauskaan New Yorkiin.

The Squid and the Whale -komediastaan tunnetun Noah Baumbachin uusin elokuva Frances Ha vie suoraan Girls-sarjan ja Woody Allenin tuntemaan hurmaavan hauskaan New Yorkiin. Elokuvan 27-vuotiaana nimihenkilönä, alati itseään etsivänä modernina tanssijana ja unelmoijana lumoaa Greta Gerwig.Frances Ha on parikymppinen tyhjäntoimittaja ja tyhjätasku, joka elää New Yorkissa parhaan ystävänsä Sophien (Stingin tytär Mickey Sumner) kanssa. Kun Sophie yllättäen haluaakin muuttaa poikaystävänsä kanssa yhteen, ei Frances tiedä mitä tehdä. Pitäisikö hänen itsenäistyä ja  aikuistua, etenkin kun jopa nuoremmat  alkavat tuntua häntä kypsemmiltä? Mukaansatempaava matka itsensä löytämiseen vie Francesin New Yorkin lisäksi Pariisiin.Frances Han muissa sivurooleissa nähdään muun muassa Girls-sarjassa Lena Dunhamin sydämen vienyt omaperäinen Adam Driver. Ihastuttavan aidon komedian käsikirjoituksesta vastasi ohjaaja Noah Baumbachin lisäksi elokuvan päätähti Greta Gerwig.Kriitikot ja katsojat ympäri maailmaa lumonnut mustavalkoinen komedia on jo valittu vuoden parhaimpien elokuvien joukkoon muun muassa Variety-lehdessä.

**** Helsingin Sanomat NYT (AM)
Se on keveä ja sujuva, täynnä tunteita ja oivalluksia, joita kokevat niin päähenkilö kuin katsoja. Frances etsii suuntaa elämälleen, tarkoittaa hyvää, töpeksii ja nousee taas. Joidenkin hetkien traagisuuden huomaa vasta jälkeenpäin. Monisävyisestä elokuvasta tuntee, että se tulee kestämään aikaa.

**** IMAGE (JS)
Elokuva vie sydämen

**** Ilta-Sanomat (TP)
Elokuva pitää otteessaan ilmavan kerrontansa, oikullisen huumorinsa ja psykologisen tarkkuutensa ansiosta.

**** Film-O-Holic (EK)
Valloittavasta kasvutarinasta on vaikeaa olla pitämättä

**** Iltalehti (TR)
Mustavalkoinen Frances Ha on Woody Allenin New York -komedioiden omalaatuinen pikkusisko, joka hurmaa välittömyydellään ja rosoisen suloisella energiallaan. Se on tarina aikuistumisen vaikeudesta, jonka tulkitsijana käsikirjoituksen ohjaajan ja poikaystävänsä Noah Baumbachin (The Squid and the Whale) kanssa tehnyt Gerwig tekee Oscarin arvoista työtä.

**** MeNaiset (SV)
Elokuvan kauneimmassa kohtauksessa yksinäinen Frances tulee hienosti määritelleeksi koko rakkauden käsitteen. Se ei ole vähän se.

Skenet (OH)
Nuoren naisen leffamuotokuva lumoaa särmikkyydellään -- Frances Ha on elokuva, johon ei voi olla rakastumatta.

**** Metro (TT)
Persoonallinen, mustavalkoinen komedia

***** Filmitähti (UB)
Frances Ha onnistuu olemaan vuoden parhaita elokuvia, piristävä, riemastuttava ja nokkela.

**** Filmgoer.fi (AS)
Raikas hipsterielokuva

Wall Street Journal
Uniikki elokuvahelmi

**** Glamour
Delightful… Gerwig is a joy

In Style
Utterly charming

**** Time Out
Funny and real… Off-beat in the best possible way