search
C'EST LA VIE - HÄÄT RANSKALAISEEN TAPAAN
2017

Eric Toledanon ja Olivier Nakachen menestyselokuva Koskemattomat sulatti sydämiä viisi vuotta sitten. Ohjaajakaksikon uusin draamakomedia C'EST LA VIE - HÄÄT RANSKALAISEEN TAPAAN on kunnianosoitus elämälle, rakkaudelle ja kaikelle hässäkälle siinä välissä.

Hääpäivä koittaa. Morsiamella ja sulhasella on edessään elämänsä tärkein ilta. Sen sijaan pitopalvelusta vastaavalle Maxille (Jean-Pierre Bacri), valokuvaaja Guylle (Jean-Paul Rouve) ja illan musiikista vastaavalle viihdetaiteilija Jamesille (Gilles Lellouche) ilta on vain yksi tusinasta samanlaisesta.Pierre ja Helena ovat yksi monista morsiuspareista, jotka ovat päättäneet viettää rakkautensa juhlaa hulppeassa linnassa Pariisin ulkopuolella. Prameiden hääjuhlien taustavoimissa tottuneesti toimivat juhlan ammattilaiset huseeraavat kulisseissa toteuttamassa isäntäväen aivoituksia juhlapäivän aamunkoitosta aina seuraavaan yön pikkutunneille saakka. Ja he, joille kiitos hyvistä häistä tosiasiassa kuuluu, tekevät niin paljon enemmän, kuin isäntäväki koskaan saa tietää. Eikä suinkaan kaikkea aivan käsikirjoituksen mukaan.

Eeva (PH)
"Täydellinen hyvän mielen elokuva"

Turun Sanomat (PV)
”Hääkomedia on silkkaa ilottelua, hyvin rytmitettyä hömppää ilman sentimentaalista painolastia.”

Helsingin Sanomat (PA)
”Katsojalle jää hyvä olo lämpimästä ranskalaiskomediasta C’est la vie!, jossa hienot hääjuhlat lähtevät lapasesta” - - ”Sen komiikka on enemmän verbaalista tai pieniin yksityiskohtiin tukeutuvaa ja aina ihmisläheistä ja ymmärtävää. Elokuva on myös hyvin tunteikas olematta kuitenkaan ylitunteellinen tai imelä.”

Film-O-Holic (JI)
”Häät ranskalaiseen tapaan on sujuvan leikkauksen ja oivallisten näyttelijäsuoritusten summa.” - - ”Hyvin tehty ja viihdyttävä komedia, joka ei pysähdy hetkeksikään paikalleen.”

The Film Stage
"Purevaa satiiria ja erinomaisia karikatyyrejä"

The Hollywood Reporter
"Tavattoman nautittava iloittelu Eric Toledanolta ja Olivier Nakachelta"

Screen
"Ylpeästi komedian suurten mestareiden jalanjäljillä"